De fauna

Van de naar schatting 4000 zoogdiersoorten ter wereld zijn er 287 vastgesteld in Thailand, waaronder achttien hoefdier-, dertien primaten-, twee beren- en twee wilde hondensoorten, evenals negen katachtigen (zoals tijgers en luipaarden). Van de vleermuizen zijn tot nu toe 107 soorten vastgesteld. Het aantal tijgers is gedaald, evenals dat van de Aziatische olifant, het nationale symbool van Thailand. Van de ruim 200.000 olifanten die een eeuw geleden nog in Thailand leefden, zijn er amper 3000 in het wild over. Het nationale park Khao Yai en de nationale parken dicht bij de Myanmarese grens bieden de meeste kans om olifanten te zien.

Bekijk nu de beste Thailand vakantie aanbiedingen

Thailand telt daarnaast drie amfibieën- en 179 reptielensoorten, waaronder 175 slangen, zoals dodelijk giftige cobra’s, kraits en adders. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar het insectenleven van Thailand en veel soorten zijn nog niet geïdentificeerd, maar alleen al aan vlinders zijn er 1200 geteld – en van de kevers bestaan er misschien zelfs wel tienduizend soorten; er worden nog steeds nieuwe ontdekt.
In de nationale parken zijn tal van vogels te zien. Thailand telt ongeveer 900 standvogels; daarnaast zijn er nog circa 240 soorten die er op doortrek verblijven of elders broeden.