Reisgids Thailand

insightThailand oefent van oudsher een grote aantrekkingskracht uit op reizigers en dat is niet verwonderlijk. Er is zoveel te beleven, te zien en te doen dat mensen er blijven terugkomen. Deze reisgids laat u in woord en beeld kennismaken met dit prachtige land.

De beste tips

De reisgids opent met een opsomming van de top-10 bezienswaardigheden en andere hoogtepunten van het land met onder meer de mooiste nationale parken, de beste snorkel- en duiklocaties, de leukste markten en bazaars, historische plaatsen en de interessantste tempels. Daarna wordt de geschiedenis, politiek en economie van het land beschreven en komen karakteristieke thema’s zoals godsdienst, kunst en nijverheid, de Thaise keuken, architectuur en podiumkunsten aan bod.

Bekijk nu de beste Thailand vakantie aanbiedingen

Op reis

In het grootste gedeelte van de reisgids wordt toeristisch Thailand per gebied beschreven. De reis begint in de bruisende maar drukke hoofdstad Bangkok die veel schoner is geworden dankzij enorme infrastructurele investeringen. Op een paar uur rijden is er de rust van centraal Thailand met veel oude monumenten en nationale parken. In het zuiden en zuidoosten liggen de kilometerslange en vaak nog ongerepte stranden. Talloze eilandjes liggen als parels in het azuurblauwe water van de Golf van Thailand en de Andamanse zee. Noord-Thailand is een gebied van hoge bergen, kleurrijke bergvolken en is bij uitstek geschikt voor buitenactiviteiten. Het uiterste noordoosten is weliswaar arm, maar rijk aan prachtige tempelruïnes uit het Khmer-rijk en ongerepte nationale parken vol met prachtige natuur en uiterst vriendelijke mensen.

Praktische informatie

In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, klimaat, eten, (buiten)activiteiten, uitgaan, kunst, winkelen, geld, medische zorg, taal en talloze nuttige adressen en andere wetenswaardigheden. Insight Guide Thailand is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie, maar ook een bijzonder praktische reisgids.

Bestel de Reisgids Thailand