Thaise nagerechten

Khanom Wan Thai heerlijk thais nagerecht

Khanom Wan Thai heerlijk thais nagerecht

Bijzondere thaise nagerechten

Thaise nagerechten (desserts) zijn er in allerlei soorten en maten, variërend van vederlichte lekkernijen van vergruisd ijs en siroop tot ijs en diverse puddink­jes (op basis van eidooiers en gekookt in verschillende soorten siroop met bloemenaroma). De meeste desserts zijn licht en verfijnd en worden geserveerd in kleine kommetjes. Kluay buat chee wordt gemaakt van plakjes banaan in gezoete en gezouten warme kokosroom. Knapperige kluay kaek bestaat uit in de lengte gesneden bananen, gedoopt in kokosroom en rijstmeel en vervolgens gefrituurd. Andere favoriete nagerechten zijn taap tim krawp (stukjes waterkastanje, bedekt met roodgekleurd tapiocameel en met vergruisd ijs geserveerd in kokosroom), en sangkhaya ma-praoawn, een puddinkje van kokosroom, gestoomd in een kokosnoot of kleine pompoen.

Bekijk nu de beste Thailand vakantie aanbiedingen

Veel thaise nagerechten zijn echte vindingen – misschien heb je je puddinkje al op, voor je beseft dat de heerlijke smaak afkomstig is van knisperig gebakken sjalotjes. Kijk uit naar khanom beuang, knapperige pannekoekjes, gevuld met eidooier en gekookt in stroop met kokos, zoete en pittige gedroogde garnalen, koriander en kokosroom.